Onze vereniging is in 1979 door een groep enthousiaste bootbezitters opgericht met het doel een stem te hebben binnen het dorpse verenigingsleven maar ook om een duidelijk statement te kunnen maken richting de verschillende overheden zoals Waterschappen, Rijkswaterstaat en de Gemeente Hendrik Ido Ambacht.

Het proces tot het verkrijgen van gronden via de gemeente Hendrik Ido Ambacht voor de plaatsing van het verenigingsgebouw en de onderhoudscontainer heeft veel hoofd-brekens gekost alsook een enorme inzet aan uren van de leden.

Het aantal betalende leden van de vereniging bedraagt op dit moment ongeveer 70 personen waarvan 45 leden daadwerkelijk over een ligplaats in de haven beschikken.

Daarnaast zijn er diverse donateurs die onze vereniging een warm hart toedragen en bijdragen in de kosten zonder dat men voor een aanlegplaats in de haven staat ingeschreven.

In onze haven vindt men vooral motorschepen aangezien ons vaargebied zich niet aan ruim water bevindt. Door de beperkte diepte van 1.10 meter bij laag water en de beperkte ruimte aan steigers kunnen grote schepen boven de 14 meter op een enkel schip na niet in onze haven worden toegelaten.

Eenmaal per jaar nodigen wij alle leden uit voor de jaarvergadering waar uitgebreid wordt stilgestaan bij het reilen en zeilen van de vereniging over het afgelopen jaar. Tevens worden de projecten voor het nieuwe jaar gepresenteerd en de begroting uitgelegd en na controle door de kascommissie goedgekeurd.

Elk jaar in de maand mei organiseren we een jaarfeest op de haven waar we vergezeld van eten, drinken en gezellige muziek de aftrap geven voor het nieuwe vaarseizoen en een ieder veel vaargenot en een behouden vaart toewensen

Als nieuw lid van onze watersportvereniging bent u in ieder geval van harte welkom!
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze Havenmeester op het nummer +31 (0) 6 27355346